Behandelmethoden

Persoon en Context kan u helpen bij:

  • Persoonlijkheidsproblemen
  • Relatieproblemen
  • Posttraumatische stress
  • Angstklachten (Paniek, dwang, fobie)
  • Stemmingsklachten (somberheid, lusteloosheid, depressie)
  • Onbegrepen lichamelijke klachten
  • Chronische vermoeidheid.

gebruikmakend van:

Cognitieve gedragstherapie therapie kijkt naar gedragspatronen en gedachten die problematisch geworden zijn. Op gestructureerde wijze wordt met u gekeken of u uw manier van denken en doen zodanig kunt veranderen dat het beter met u gaat.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapie voor mensen die last hebben van ingrijpende ervaringen. EMDR is een evidence based behandelmethodiek voor posttraumatische stressklachten die vaak al na enkele sessies effect geeft.

Relatietherapie behandelt de problemen die ontstaan tussen partners. Bijvoorbeeld steeds terugkerende patronen waar u last van heeft en waarbij het u niet lukt deze zelf te veranderen, terugkerende hoog oplopende conflicten, communicatieproblemen, intimiteitsproblematiek en problemen in de seksuele relatie. In deze therapie wordt vaak gebruik gemaakt van EFT: een manier om zicht te krijgen op interactiepatronen en afgeweerde pijnlijke gevoelens die voortkomen uit ieders individuele hechtingsgeschiedenis.

Mindfulness helpt om meer in contact te komen met het hier en nu, je los te maken van je automatische patronen, aandachtiger, opener en bewuster te leven, met een mildere houding. Mindfulnesstraining wordt onder andere toegepast als er sprake is van recidiverende depressies.

Acceptance and commitment therapy (ACT: uitgesproken als woord, niet als afkorting) is een relatief nieuwe ontwikkeling binnen de psychotherapie. Vermijding, voortkomend uit uw klachten, wordt doorbroken waardoor u in staat gesteld wordt uw door klachten beperkte leven te verruilen voor een leven waarin waardegericht handelen centraal komt te staan.

Emotieregulatie training (TEC):

In deze training worden 7 stappen behandeld en geoefend die belangrijk zijn bij het herkennen, begrijpen en verdragen van emoties en reacties op stress. En vervolgens wordt er geoefend met deze emoties en stressreacties op een andere manier te uiten. U leert daarin beter voor u zelf te zorgen en ook in contact met de ander meer succesvol te zijn in het uiten van wensen en het stellen van grenzen.

De methode is wetenschappelijk onderbouwd. De deelnemers zijn vaak zeer enthousiast en tevreden over deze training.

De training wordt ook aangeboden als een manier om de wachttijd voor een individuele therapie zinvol te benutten.